Syvälahden lava 70 vuotta!

Ajankohtaista / tiedotteita

Tanssilavakulttuuri matkailutuotteeksi

Tanssilavakulttuuri on Suomen ainutlaatuista perinnettä, jossa on paljon potentiaalia matkailukohteena. Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemassa valtakunnallisessa kehittämishankkeessa uudistetaan ja kehitetään palveluita ja markkinointia yhteistyössä kulttuuri- ja matkailutoimijoiden kanssa.

Hankkeen 1. vuonna (1.9.2021–31.8.2022) toimintaa kehittämään kutsutaan Etelä-Savon, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon merkittävimpiä tanssilavoja. Hankkeen koordinoinnista vastaa Syvälahden Viihdekeskus Kangasniemeltä. Hanke syntyi viime vuoden OKM:n rahoittaman ja Syvälahden koordinoiman hankkeen ideoiden pohjalta. Hankkeen 2. ja 3. vuonna toiminta laajenee muualle Suomeen.

Hankkeen tavoitteita ovat mm.

 • tukea tanssilavojen elpymistä koronan jälkeen
 • varmistaa työpaikkoja koko toimijakentälle, kuten tanssilavojen työntekijät, artistit, muusikot, ohjelmatoimistot, tekniikka, tanssinopettajat sekä alueiden mukana olevat matkailupalvelut
 • kehittää toimintaa vastaamaan tämän päivän matkailijan vaatimuksia ja luoda uusia ydintoimintaa tukevia palveluja kuten matkailu- ja elämyspaketteja
 • varmistaa, että uniikki suomalainen tanssilavakulttuuri säilyy ja uudet matkailijat niin Suomesta kuin ulkomailtakin löytävät tarjolla olevat palvelut
 • varmistaa ja monipuolistaa lavojen käyttöä alueen toimijoiden ja matkailijoiden kohtaamispaikkana
  rakentaa moninaisia yhteistyöverkostoja ja toimintatapoja

Ensimmäisen vuoden toimenpiteinä ovat mm.

 • yhteistyön käynnistäminen matkailualan toimijoiden kanssa ja toimivien yhteistyötapojen kehittäminen (mm. tuotekehittely)
 • lavojen ja kumppaneiden yhteisen markkinoinnin kehittäminen ja tuotteistaminen (mm. digitaalinen markkinointi)
  vastuutahon etsiminen valtakunnallisen alan nettisivuston kehittämiseksi ja yllä-pitämiseksi ja osallistuminen sen kehittämiseen
 • yhteisen tanssilavojen lipunmyyntialustan etsiminen ja valinta sekä sen markkinointi
 • vaikuttaminen siihen, että artistien ja ohjelmatoimistojen rooli vahvistuu heidän omien lavakeikkojensa markkinoinnissa
 • lavojen palvelujen tuotteistaminen

Hankkeelle kootaan osaavat ja innostuneet kehittämis- ja ohjausryhmät.

Hanke Lavatanssiperinteen varmistamiseksi

Syvälahden Viihdekeskus on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä korona-avustusta Lavatanssi-perinteen jatkuvuuden varmistaminen -hankkeelle. Korona-ajasta ovat kärsineet niin tanssien järjestäjät, artistit kuin ohjelmatoimistot sekä näiden kaikkien oheistoiminnot.

Hankkeen myötä kootaan eri toimijoita yhteen pohtimaan, miten varmistaa lavatanssiperinteen jatkuminen niin lyhyellä kuin pitkällä jänteellä sekä voidaanko yhteistyöllä auttaa kaikkia menestymään.

Syvälahti haluaa osaltaan olla edistämässä eri tahojen välistä yhteistyötä ja varmistamassa koko alan tulevaisuutta.

Lisätietoja hanke-esitteestä (pdf)

VANHEMPIA TIEDOTTEITA

Kulttuurin tunnustuspalkinto 2017

Syvälahden Viihdekeskus / Kangasniemen Retkipaikka Säätiö sai Kangasniemen kunnan vuoden 2017 kulttuurin tunnustuspalkinnon 6.12.2017.


Kuva: Eeva-Liisa Tilkanen

Syvälahden Viihdekeskukselle Hall of fame -tunnustus

Syvälahden Viihdekeskus sai ensimmäisenä suomalaisena tanssilavana SuomiViihde lehden myöntämän Suomen Kaunein Kesälava Hall of Fame tunnustuksen. Syvälahden Viihdekeskus äänestettiin jo neljännen kerran ykkössijalle ja samalla Syvis nousi aivan omaan kategoriaansa. Hall of Fameen pääsee neljällä voitolla.

Radio Musan järjestämässä Lavakauden 2016 päättäjäisissä Ravintola Hullu Porossa Tampereella jaettiin 11.9.2016 lukuisia kunniakirjoja eri musiikkialan vaikuttajille. Tätä Suomi tanssii-gaalassa palkittiin illan mittaan mm. vuoden ja kuukauden levyt, tanssitulokkaat ja tanssittajat, kesän tanssihitti, Suomen kaunein kesälava Hall of Fame sekä jaettiin pitkään musiikkialalla olleille Sisu-palkintoja.

Reijo Pynnönen ja Jaana Vuorenpää
Kuvassa Reijo Pynnönen ja kunniakirjan luovuttanut Jaana Vuorenpää.

Suomen kaunein kesälava äänestyksessä äänet jakautuivat 60 kesälavan kesken. Syvälahden jälkeen eniten ääniä saivat Pappisten lava (Loimaa), Ämyrin lava (Somerniemi), Maaningan kasino (Maaninka), Kaarihovi (Teuva), Valasranta (Yläne), Särkkä (Punkalaidun), Kajasteen lava (Nurmes), Tirvan lava (Valkeala) ja Uittamon lava (Turku).


Syvikselle OKM:ltä korona-avustusta Lavatanssiperinteen jatkuvuuden varmistaminen -hankkeelle.

Lue lisää!

Osta liput ennakkoon
vuoden 2022 kesäteatteriin! Kulkukoirat 7.-28.8.2022

Huom! Numeroidut paikat!

Huvilippu - osta liput ennakkoon!